Der opstod en fejl
Prøv igen senere
Ingen søgeresultater
Ingen søgeresultater
Heine Dahl
Køkkendesigner og afdelingschef hos uno form Aarhus, Heine Dahl, går op i at skabe køkkener i ærlige materialer, som passer til både huset og livet i huset.
Ligesom i mange andre aspekter af vores liv er der kommet stor fokus på bæredygtighed, når det gælder vores køkken. Vi ønsker at omgive os med ting, der har værdi for os i lang tid og som vi ikke har lyst til, eller grund til, at skifte ud, fordi det er umoderne om tre år. Derfor prioriterer vi de tidløse, klassiske løsninger og naturens smukke materialer.
Naturens egne råmaterialer er nogle af mine yndlingsmaterialer. Træ, granit, quartzite, kobber og messing, der patinerer, skaber et unikt udtryk. Jeg kan godt lide, at det hele ikke skal være alt for poleret, men har sjæl og karakter. Det er tankevækkende, at vi gerne vil have den patinerede cognacfarvede designklassiker, hvor aftrykket af en lille hånd rummer en historie, men ikke en marmorbordplade med en rand efter et rødvinsglas, der fortæller historien om en skøn aften i køkkenet med gode venner.
Jeg har en særlig forkærlighed for det originale, kubiske Classic køkken, som Arne Munch designede i 1968. Det er et klassisk og tidløst design, som jeg aldrig bliver træt af. Jeg har valgt mit Classic køkken i egetræ med en mørk Belvedere naturstensbordplade, der har et gyldent spil, og armatur i ubehandlet messing. Rå og ærlige materialer, der patinerer smukt og som er afstemt i forhold til vores gulve, lofter, vægge og vinduer for at skabe en harmonisk helhed.
Den høje sokkel giver masser af opbevaringsplads, og mine sokkelskuffer rummer alt fra ildfaste fade, pizzasten og ekstra opvasketabs til madkasser og stearinlys.
Vi er en stor sammenbragt familie, så nogle gange er vi kun to i huset og nogle gange er vi syv.
Så sker der meget i køkkenet, og derfor er Belvedere bordpladen uhyre praktisk i forhold til fx efterladte krummer på køkkenbordet.
Min kombi-/dampovn fra Gaggenau er uundværlig. Jeg vidste, at hvis jeg valgte en kombimikroovn, ville jeg bruge mikroovnen på samme måde, som jeg altid havde gjort. Med dampovnen har jeg tvunget mig selv ud i noget andet, end jeg plejer – og ovnens alsidighed har virkelig givet mig nye oplevelser.
Når vi samles til brunch, laver vi 20 blødkogte æg på samme tid i ovnen, og vi har aldrig lavet så meget flæskesteg! Selv min mor, som synes flæskesteg er kedeligt, måtte overgive sig, for den bliver simpelthen så lækker i dampovnen.
3. Lad os mødes hjemme hos dig. Bor du med Montana reoler eller en kæmpe fyrretræsreol med masser af bøger, som du rent faktisk har læst? Bor du i en klassisk 60’er villa eller i en højloftet herskabslejlighed? Hvordan bruger du dit køkken – i hverdagen og ved festlige lejligheder? Når vi ved det, kan vi skabe et gennemtænkt køkken, der passer til huset og til din hverdag.